A legfontosabb feladatunk az előszoba kialkításakor, hogy megoldjuk a tárolást és mindeközben maradjon elég hely a közlekedéshez és öltözködéshez. Nagyon nem mindegy tehát, hogy miként alakítjuk ki az előszobát, hogy hova dobjuk le a cipőt, kabátot, táskát és lakáskulcsot – ez az a helyiség, ahol talán a legkönnyebben eluralkodik a káosz, ha nem figyelünk. Főleg, ha szűkös, kis helyiségről van szó.

Az előszobák jellemzően nem úsznak természetes fényárban és viszonylag nehezen berendezhetőek, még nehezebben dekorálhatóak. Ilyenkor mindig érdemes játszani a színekkel és a festéssel. A beépített bútor nyugodtan kaphat egy karakteresebb, élénkebb színt, amivel megmutathatjuk egyéniségünket, a komor előszoba pedig egy csapásra érdekesebb látványt nyújt. Különlegesebb mennyezeti lámpaválasztással pedig nem csak fényt, hanem személyiséget adhatunk a jellemtelen térnek.

A fénymennyiséget pedig tovább szórhatjuk a tükrök alkalmazásával, amiben egy utolsó pillantást vethetünk magunkra, mielőtt elindulnánk. A tükör a legdekoratívabb és legkülönlegesebb tárgy a térben, hiszen mindig megkettőzi a látványt, keretezésének milyensége pedig ráerősít a mutatni kívánt stílusra.