Hogyan lesz praktikus, mégis szép és harmonikus a baba- és gyerekszoba? Milyen színek teremtik meg a kívánt atmoszférát, milyen bútorok és dekorációk kerüljenek bele az alapszükségleteken túl? Hogyan lehet komplett mesebirodalmat kialakítani, ahol élmény minden perc? Vagy éppen nyugodt oázist teremteni, ami segíti a pihenést és az altatást?

Az igazán jó gyerekszoba alapberendezése hosszú évekig használható, csak a dekoráció módosul a kis tulajdonos gyorsan változó igényei szerint. A vintage stílust kedvelők hangulatos kis gyerekbirodalmakat alakíthatnak ki pár használt bútor elhelyezésével. Természetesen nem szükséges, hogy minden darab régi legyen, de egy vintage ágy, szék, esetleg szekrényke meg tudja teremteni az alapokat egy karakteres, időtálló tér kialakításához.

Az alapvető fényforrások mellett a gyerekek fényigénye leginkább éjszaka kerül napirendre. Egy aprócska asztali lámpa gyengéd, békés, megnyugtató fényének köszönhetően mindig biztonságban érezhetik magukat. Ha buzog benned a kreativitás, házilag is készíthetsz jópofa lámpákat, például régi játékok újrahasznosításával vagy régi lámpabúrák felhasználásával, de ha inkább vásárolnál, akkor sincs nehéz dolgod, mert remek ötletes lámpákat találhatsz a gyerekszobába.